VEKOP-1.2.6-20-2020-00139

Széchenyi 2020

 

 

 

 

 

GYÁRTMÁNYTERVEZÉSI ÉS TECHNOLÓGIA FOLYAMATOK MODERNIZÁLÁSA A SCHAL-TECH KFT-NÉL

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósult meg:

Kedvezményezett neve: SCHAL-TECH Kft.
A projekt összköltsége: 19 770 939 Ft
A támogatás mértéke: 70,00 %
Szerződött támogatás összege: 13 839 658 Ft
A projekt tervezett befejezési időpontja: 2021.07.31.
Pályázati azonosító:   VEKOP-1.2.6-20-2020-00139


Projekt tartalma:    A koronavírus járvány az építőipart sem hagyta érintetlenül. Ahhoz, hogy cégünk a jövőben is biztos lábakon álljon, úgy döntöttünk, hogy új, elsősorban export piacok felé szeretnénk nyitni a jövőben. Fő célunk az, hogy Ausztriába, Svájcba és az USA-ba történő bérgyártási tevékenységünket erősíteni tudjuk. Ehhez azonban növelnünk kell a gyártásunk versenyképességét annak érdekében, hogy nemzetközi piacokon stabil lábat vessünk. 
Versenyképességünk növekedéséhez lépést kell tartanunk az innováció és az építési technológiák rohamos fejlődésével, szükségessé válik az új gyártmánytervezési és technológiai folyamatok modernizálása cégünknél. Ennek megvalósítása érdekében az alábbi beruházásokat szeretnénk megvalósítani a projekt keretében: eszközbeszerzés, megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazása. 
Eszközbeszerzés keretében egy darab CPA 20 D 10 400/50 500 CE típusú csavarkompresszort, egy darab SSB 40 Xn Oszlopos fúrógépet és 6 darab S9 8 típusú szerszámkocsit szeretnénk beszerezni. Mindhárom berendezés a munkavégzés stabilitásának elősegítését és a termelékenység növelését célozza meg.
Megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazása költségtétel keretében egy LONGi Solar nagy teljesítményű félcellás, PERC technológiás monokristályos panelekből felépülő napelem erőművet szeretnénk beszerezni. A napelemeket az aszódi gyártóüzemünk tetőszerkezetén helyeznénk el. Célunk az, hogy a gyártáshoz szükséges energia jelentős részét megtermeljük és hogy az alumínium ablakokat és függönyfalakat  a közeljövőben nulla emisszióval gyártsuk.
 

Széchenyi 2020